Nov 9, 2005, 8:48 PM

СКУКА 

  Poetry
1462 0 6

СКУКА

 

Седя, в телевизора вперил очи…

Даваха някаква скука.

Кабелна няма, ефира мълчи…

Часовникът девет изкука.

 

Паля цигара, докрай отегчен

и във дима се заглеждам.

Пак пожълтял е таванът над мен –

пуша без мярка, изглежда.

 

Ще си докарам някой инфаркт

с този порок и – finitto.

Или таванът просто е стар…

Пуснаха филма. Честито!

 

2005-11-09

© Румен Ченков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??