Дочу се тътен - заваля,
небето сякаш се разтвори!
Светкавица раздра нощта,
простена вятър през начупените клони!
След изгрева настана тишина,
единствено си шепнеха листата!
Самотна птица със прекършени крила
изгубила гнездото си, заплака!
Една любов си тръгна в този ден,
угасна и просторът - тъй безкраен!
Един живот до болка наранен
притихна и пое по път незнаен!
© Руми All rights reserved.