Mar 17, 2008, 5:34 PM

След труса 

  Poetry
659 0 11
Бездомен беше този земетръс.
И затова събори крехките надежди.
Не чуваше да стене друга кръв,
освен онази в собствените вени.
Какво остана!? Крепостна стена,
без вярата, която да опази.
Под камъните - бяла тишина
тъгува своя глас. Да се разкаже.
А ние раздвоени - като в сън,
разделяме света на две половини.
От днес нататък - всеки ще е звън.
Но песен надали ще има.
И утре - в тази нова свобода
ще стене ехо от незрими стъпки,
на общата ни сянка, без вина
дошла по спомен песента да търси.
Ще се разплаче някое небе,
от всичките, които с теб посяхме.
Ще й напомни как да накладе
с два камъка начало. От искрата.
И сигурно ще чуе да трепти
гласа на птица в клоните на дъб.
Едничък дом, успял да устои
на бедствието и идващата скръб.
И ако лумне огън, значи е спасен
вграденият ни спомен в тишината.
И пак ще звънне вътре в нас рефрен
от песента, започнала в искрата...

© Бистра Малинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??