От неродена светлина ли са извезани телата Ви безплътни и как да кажа
каква е ваш'та форма, вдлъбната в гърдите ми, дорде мълчат!
Случайно или не, намирам Ви на неочаквани места.
Понякога във Вас се спъвам в ежедневието посивяло,
друг път ми крещите с глас, наподобяващ моя...
докато копнежът Ви попие дълбоко във листа!
Само, моля Ви, не наливайте у мене онази болка гъгнеща,
способна да отрови хиляди неподозиращи сърца!
Предизвиквам Ви със чувства щавещи,
гощавам Ви със сълзи давещи.
Наказвам Ви без капка съвест -
езикът ми е бич, разрязващ ахилесовата Ви пета!
Завивам Ви като деца с най-чисти помисли,
съзерцавайки невинната Ви красота.
ОБИЧАМ ВИ, СЛОВА!!!
Настана буря, а трябва да Ви удържа,
от златния Ви дъжд скромен улов да стъкмя.
© Николай Стоев All rights reserved.