Feb 29, 2024, 6:43 AM

Случка с дума 

  Poetry
117 2 4



Свидна дума написах си - истина,
но изстинах от нейния срам.
Тя, разголена, кацна на листа ми
и прекрасна още е там.

Как боли голотата и пряма,
от смъртта на безбройни лъжи.
Безболезнена истина няма!
Тя боли като в детски очи!

Но, нали ми е свидна и мила,
всички болки реших - ще търпя!
След секунди останах без сила
и започнах да трия листа.

Но остана петно, невъзможно
да изчезне до чистота.
Сякаш белег болезнен от ножа
спомня всяка нечиста лъжа.

И разбрах - чиста истина няма,
щом оставя петниста следа.
И си спомних за същата драма,
щом написах веднъж - свобода...

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??