Jan 21, 2013, 7:32 AM

Сляпа ли е сляпата неделя? 

  Poetry » Other
704 0 3

...Без намек и без знак,

дошла за тях бе сляпата неделя...

                                 Жанет Велкова

 

 

 

Сляпа ли е сляпата неделя,

има ли очите на светица,

тръпка дяволита ли споделя,

магьосница ли е или пък мъченица?

 

Сляпо ли събира куп сватбари,

устните ли вплита в сладък грях,

пали ли вълшебните пожари,

сипе ли от звездния си прах?

 

С огнен лъч сърцата ли простреля,

кипват ли във вените искри,

дарове избра ли за неделя,

врича ли във вярност и мечти?

 

Друм съдбовен тихо начерта ли,

бурята ли праща за из път,

слънце нарисува ли да гали,

сля ли в нощите души и плът?

 

В′ времето ли вижда надалече,

спомня ли ни миналите дни

той, когато ласка я нарече,

тя пък го помилва със очи!

 

Сляпа ли е сляпата неделя,

прозвище си носи  на слепец,

сбрала ни в житейската постеля,

гостенка със усет на мъдрец!

 

 

 

 

© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??