Sep 25, 2010, 6:15 PM

Слънце мое 

  Poetry » Love
1337 0 4

 

Слънце мое, слънце ненагледно,
озарило мрачната ми стая,
свети ти челцето за последно -
днес за нас дошъл е краят.

 

Горе, разгневен, на небосвода,
черен облак се задава.
С ревност бащинска и злоба
скрива те и не прощава.

 

В нощите ми сън съм те сънувал -
нощи пламенни и жарни,
и през сълзи бях бленувал
буклите ти лъчезарни.
 
В утрините буден съм те чакал -
копняни утрини, омайни,
и, мъката си още неизплакал,
срещах изгреви сияйни.

 

Слънце мое, приказно явление,
дар от сбъднати мечти,
символа на мойто вдъхновение
бяха твоите лъчи.

 

Ти идваше - били сме само двама.
Имал съм те - миг щастлив!
Муза в поетичната ми драма,
беше твоят лик красив!

 

Слънце мое, слънце златокосо,
днес небето те прибира.
По-ревностно от всякога и лошо 
скрива те от мене, скрива.

 

Обещай ми, мое слънчице, че утре
тук - над пустата ми стая,
ще изгрееш в чаканата утрин
и за нас ще върнеш рая...

 

 

© Ангел Несретен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • От Ангел, друго не мога да си представя, че може да напише, особено несретен! Поздрав!
  • Ако приемем, че чрез този стих, авторът възпява слънцето, бих казала:-Браво! Ето един мъж, който е вдъхновен от едно природно явление, което почти никой не забелязва. Но тъй като съм по-склонна да вярвам, че в случая слънцето е олицетворение на любимото същество, искам да кажа:- Усещам болката на автора във всяка поставена дума в този текст!
  • Слънчеви поздрави!
  • Много мило и слънчево
    Поздрав от мен!
Random works
: ??:??