Слънце мое -
нежно, обичано, желано!
Изгрей! Стопли ме -
поне за малко!
Без теб съм нищо -..
гнило зрънце, каменно сърце,
две отрязани ръце,
прегръщащи на тъмно.
Слънце мое,
не залязвай толкоз рано!
Виж лицето ми обляно,
виж сърцето разпиляно.
Само ти си важно!
© Василка Ябанджиева All rights reserved.