Oct 2, 2018, 10:32 PM

Слънчев есенен месец V 

  Poetry
157 1 0

Всъщност, дъждът тих ми беше приятел –

винаги плачеше заедно с мен.

Вместо букети, ми пращаше ято,

все ме прегръщаше, даже студен.

 

Мисля, дъждът ме закриля невидим

даже в най-яркия пролетен ден.

В цветните чашки брилянти изприда,

чака ме с утрото светъл, смутен.

 

В обич несбъдната, с мене тъгува,

все връща вятъра, литнал горещ –

не, не мислете, че, влюбен, ревнува.

Как би се влюбил дъжд в пламнала свещ?

 

17.03.2002

© Мария Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??