Jun 29, 2011, 9:46 AM

Слънчева въздишка 

  Poetry » Other
665 0 4

СЛЪНЧЕВА ВЪЗДИШКА



Не живя – ни ден, нито година.
Никой във венец не го преплете.
Тихичко въздъхна... И отмина
слънчевото – синеоко цвете.

Не успя, дори да зърне само,
на дъга неземна – цветовете...
Нито ласка от крило, ни рамо.
Скършиха смеха му ветровете.



Мина като полъх над Земята.
И се пръсна... Рой сълзици-бисер.
Миг – преди да литне в необята,
в слънчева въздишка прероди се.

Сън ли беше? Или диво цвете?
Никой не разбра. И не гадае.
Слънчева целувка го помете.
Няма го...
А споменът – ухае!

© Павлина Стаменова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??