Jul 21, 2024, 4:46 PM

Слънчево, слънчево... 

  Poetry » Other
139 2 7

Така е хубаво да нямаш грижи,

в черупка да затвориш своя ден

и с хубави неща да го нанижеш,

от простотата му да си пленен.

 

Дали ще споделиш море и пясък

или пък някаква планинска висина,

дали ще си насам или оттатък,

все ще те гали приказен деня.

 

Така е хубаво да бъде юли,

на рамене да носиш своя свят,

богат на радост, слънчев като дюли,

с гердан от дни със златоносен цвят.

 

Почакай, есен, лятото обичам,

прости ми, че признавам ти това.

Тук-там пътувам, тук и там надничам

и раждат се най-чудните слова.

 

Аделина Колева

© Аделина Колева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??