Смисълът на моето безсмислие
Какъв е смисълът, че аз съм тука,
че често страдам от туй и скърбя...
Понякога аз също сгазвам лука...
И с "халосни" по другите гърмя.
В Чакръка съм, на въртележка!
Задавам си въпроси... И мълча...
Животът ми тежи на мойте плещи.
Но въпреки туй с другите търча.
И с всички покрай мен се състезавам,
за повече пространство и неща...
И с всеки ден и аз по-алчен ставам.
Живота си с интригите плета.
И като другите умело мамя.
Мечтая този свят да присвоя.
И украсявам дрипавото знаме...
От чужди крави мляко аз доя!
И като вълк си агнето представям!
Зад чуждото нещастие стоя!...
По-силните по кръчмите прославям,
признавам си от тях че се боя...
И ей така живота си живуркам...
Не търся смисъл. Смисъл и не ща!
За келепирите аз все се юркам,
доде ми сложат Свещта да държа!...
© Христо Славов All rights reserved.