1.01.2012 г., 15:18 ч.

Смисълът на моето безсмислие 

  Поезия » Гражданска
509 0 4

Смисълът  на моето безсмислие

 

Какъв е смисълът, че аз съм тука,

че често страдам от туй и скърбя...

Понякога аз също сгазвам лука...

И с "халосни" по другите гърмя.

 

В Чакръка съм,  на въртележка!

Задавам си въпроси... И мълча...

Животът ми тежи на мойте плещи.

Но въпреки туй с другите  търча.

 

И с всички  покрай мен се състезавам,

за повече пространство и неща...

И с всеки ден и аз  по-алчен ставам.

Живота си с интригите плета.

 

И като другите умело мамя.

Мечтая този свят да присвоя.

И украсявам  дрипавото знаме...

От чужди крави мляко аз доя!

 

И като вълк си агнето представям!

Зад чуждото нещастие стоя!...

По-силните  по кръчмите  прославям,

признавам си от тях че се боя...

 

И ей така живота си живуркам...

Не търся смисъл. Смисъл и не ща!

За келепирите аз все се юркам,

доде ми сложат Свещта да държа!...

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • лагадаря за благопожеланията по случай празниците, и аз ви желая всико най-хубаво,здраве и успехи!
  • Честита Новата Година и от мен, а за тоя въпрос...да, философски е - с какво сме по-различни?!? А сме поети и "душата ни - камбана" все бие ли, бие..!
  • Едно велико признание. Поздрави
  • Смисълът на безсмислието е голям въпрос. Нека изплува от самоиронията и се превърне в смислен смисъл. Новогодишен поздрав!
Предложения
: ??:??