Mar 9, 2008, 4:56 PM

Сонет 

  Poetry » Phylosophy
520 0 0

Сонет

 

В такава нощ бленувана

всеки става поет.

Всеки буден сънува,

мечтае за своя късмет.

 

В такава нощ пробудена

в сома се къпе душата

и като дева целувана

бисери сипе луната.

 

В такава нощ не питам:

"Да бъда ли?" - що за въпрос...

Мистично някак прониквам

на битието в символа прост.

 

 

 

© Таня Николова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??