Oct 9, 2012, 5:31 PM

Спирка "Рай" 

  Poetry » Love
747 0 10
Закъснява много влакът. 
Що ли случва се сега?
Пак ме кара да го чакам,
на перона, в самота.

Релсите мълчат смутени
и семафорът заспа,
в лятна дрямка, уморено,
вятърът съвсем замря.

Даже цветето посърна,
що откъснах от душа.
И печално, и кахърно,
то заклюма със глава.

Изведнъж иззад завоя
чух да тракат колела.
С песен наруши покоя
влакът "Влюбени сърца".
 
Тя, усмивката, разцъфна,
заблестяха сто слънца,
гарата за миг превърна
в спирка "Рай" на любовта.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??