Oct 15, 2015, 6:37 AM

Сред лъвовете 

  Poetry » Other
304 0 1

СРЕД ЛЪВОВЕТЕ 

 

          На Георги Драмбозов

 

Приятелю Драмбозов,

в Свищов – назад-напред,

а аз – във Горонгоза

сред лъвове съм – пет.

 

Те в матуто си дремят,

за хапване – не съм,

а в прайда си ме вземат –

живот – на лов и сън.

 

Приятелю Драмбозов,

от жълтото паве,

когато си трамбовал

с жена по Лавеле,

 

аз бил съм във Чернобил,

в Москва – на семинар,

в поезия – проходил,

заключен с катинар.  

 

Приятелю Драмбозов,

днес – утвърден поет,

вземи ме във обоза

с пегасите ми – пет!

____________________________________ 

Горонгоза – Национален резерват в Мозамбик.

Мату – саваната на Южна Африка.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??