Jul 25, 2017, 11:01 PM

Среќа во кутија од кибрит 

  Poetry » Phylosophy, Free verse
361 0 0

 

Излезе среќата од кутија со кибрит

ја научи азбуката на лажните луѓе

се радуваше како дете

ги разубавуваше убавите жени

запали оган за сите нас

и се врати назад во кутијата со кибрит

во големината на своето

минијатурно гнездо.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??