Mar 17, 2019, 11:20 AM

Старчески неволи 

  Poetry » Humour
256 0 3

          "Очи пълни- ръце празни"

                           Нар. поговорка.

Понеже вече празни са ръцете,

аз гледам пълни да са ми очите.

Това го упражнение правете

и няма за вина да се гълчите.

Макар, че с мъка сдържам си сълзите,

започвам гледането от главата.

След лицето гледам към гърдите,

а после фокусирам и краката.

А щом като разминем се по пътя,

жената гледам и отзад в снагата.

Окото пак надолу се запътя

и спира то под кръста- на средата.

Сканирам тази част със задоволство

и тука затреперват ми ръцете.

Създавам в мисълта си аз охолство-

препълват се очите ми и двете.

И същото повтарям в друга пряка

с жени, кои са стройни и красиви.

За тази чест не е достойна всяка

във дните ми и старчески, и сиви...

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Елена! Благодаря, Дочка!
    Желая Ви хубава вечер!!
  • Дано са очилата на носа ти,
    че иначе се изкривяват гледките.
    Уж гледаш, гледаш, но в мъгла ти е
    И хем ръцете празни, хем са криви сметките
  • Ха ха ха.. разбира се, че трябва да има кастинг!
    Хареса ми стиха!!!
    Ама ти по начало си пишеш хубаво
    Поздравче!
Random works
: ??:??