Nov 26, 2008, 9:03 AM

Старите снимки 

  Poetry » Phylosophy
651 0 2
СТАРИТЕ СНИМКИ

Със години не докоснах
стари, пожълтели снимки.
Времето победоносно
гърлото пристегна с примка.

Гледам се сега - различна,
някак си опитомена,
но единствено очите
още са непроменени.

Те единствени изричат
двете думи идилични:
"аз обичам - мен обичат"
в спомен за едно момиче...

Мъдрост в дългата ми рокля,
мъдрост, че съм вече с внуче.
Мъдрост... и броя доколко
влюбвам се и все се уча

да не влизам в чужда риза,
чужди залък да не чакам.
Броеницата изнизвам
на живота си спектакъл.

Стари снимки - стар театър,
стари песни - стари роли.
Младостта ми се разплака,
че пред вас я пуснах гола.

© Геновева Цандева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??