Dec 26, 2007, 1:00 PM

Старият град 

  Poetry
518 0 10

Тихо е по уличките малки

на стария град.

Той ще се събуди с утрото,

навярно по-млад.

С амфитеатъра си и къщите

на родове богати,

той от миналото

поздрав ми изпрати.

С вековната Марица

и градските тепета,

той е като царица

сред градовете.

В сърцето ми остана

една следа.

Докоснах се до тебе,

Пловдив, и ти стана

част от моята душа.

© Васил Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??