Jan 11, 2023, 9:04 AM

Стихии 

  Poetry » Other
602 0 3

Бие в гърдите есенен вятър,

косите се веят на всички страни,

Черно стана небето,

вихрушка луда по земята лети.

 

Хора забързано бягат,

сякаш очакват война,

аз бавно, бавно си крача,

безсмъртна - една на света.

 

Отдавна не се плаша от нищо,

отдавна притръпнах от лоши неща..

Бягайте всички, крийте се хора,

аз ще посрещна гнева на света.

 

Дъждецо пороен, брат си ми ти,

но знай, аз плаках, плаках с дни.

Месец ако искаш вали,

не можеш да изплачеш моите сълзи.

 

Тъмней небе, не ме тревожиш,

направи черен този свят.

...Но я виж в душата и кажи ми,

виждал ли си друга с този цвят?

 

Грабни ме ветре, вземи ме,

нека бъда твоя жена.

Луда и безумна - дано се навилнея...,

че ми е тесен вече света.

 

Бурьо ледена, пази се,

ще те хвана с двете си ръце,

за мен си просто летен вятър - 

виж, бурята е в моето сърце.

 

Безсмъртна скитница съм,

крача смела и сама,

в себе си единствено събрала

всички стихии на света.

 

 

Октомври '22

© Natalie All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??