Apr 15, 2008, 7:51 PM

Стихотворение, на което не можах да измисля заглавие 

  Poetry » Civilian
1632 0 2
 

Стихотворение,

на което не можах да измисля заглавие

 

Когато съм безпаметно сама

и старите приятели си тръгват,

тогава нечия - уж мъничка вина -

понякога ме кара да настръхвам.

 

Когато с крокодилските очи

ме целите в гърба с коварство,

тогава мерзост в тях личи.

Но с мен сте мили - „по другарски"...

 

Когато делникът ми - озверен,

се зъби на света и вие,

а празникът е осквернен,

кажете ми тогава - вие!

 

Как можете - подмолни и добри,

тъй мили, кротки, всеотдайни,

да дишате чрез клюки и лъжи,

да ръфате от чужди тайни,

 

когато като мен сами

и други сринати потръпват...

 

И парят нечии вини,

а старите приятели си тръгват...

 

© Радост Станчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Стахотно е.Мисля, че"Непонятност"е добро заглагие.Четвъртия стих,
    всъщност, ни насочва към него.
  • Красиво е дори и без заглавие.
Random works
: ??:??