May 13, 2007, 8:50 PM  

Странджа планина 

  Poetry
1806 0 2

Странджа планина

В гората странджанска и дива,
изпълнена с живот и пъстри цветове,
опиянен от природата красива,
ще се понесеш към рая на криле.

Как е възможно дори да не знаем
колко девствени кътчета крие тя,
без да се вглеждаме вътре в душата
колко тайни е скрила и мъдри слова?

И бури и градушки я връхлитат,
но не скършва тя снага,
странджанската зеленика
не сломява я беда.

Ние да бъдем тези, които
грижи полагаме лично сами
и да покажем пределно открито,
че сме със нея в трудните дни.

Странджа събрала от векове човешки съдби,
в сърцата ни с любов е обвила 
спомени за подвизи смели и тежки борби,
история е съхранила.

Живее гората неподвластна,
цъфти като неземен цвят.
Във свежестта си е прекрасна,
това го знаят стар и млад.

Със слънцето в зори изгрява
и спътник ни е през нощта,
но Странджа с нас не остарява
и не умира със смъртта.

В Странджа дървото посадено
край вечно живите води, 
знай всичко от любов родено 
безсмъртие ще наследи! 

© Мариела Николова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Като потомка на бургаски род ще потвърдя!
    Хубаво стихче!
  • Явно в сайта е пристигнала истинска Родолюбка!Добре дошла!България е прекрасна и велика - възпявай я!
Random works
: ??:??