May 28, 2010, 7:48 AM

Стрела в гърба 

  Poetry » Love
588 0 10

Стрела в гърба
"Миналото е стрела в гърба - обърнеш ли се - боли, извадиш ли я - изтича ти кръвта..."
източна пословица

Ти грешен сън си с обич омагьосана.
Пелин и мед събрани върху устни.
С изгрева идват и Слепецът и Просякът.
Кажи ми на съмване как да те пусна?!?

Танцуват нежно изгорели мечти.
От свещите капят "Любими...", "Любима..."
Драскотина в очите ми люто гори.
Така си оставаш - несъмнало вино...

Душата ти циганка танцува на пръсти.
Бял кон пред портите цвили.
Ей, погледни ме! За тебе се кръстя...
В очите ти - дяволски сили!

Женският страх си разчупила, от бездомното куче...
Ослепях да мечтая лирично между Обич и Омраза...
Чуваш ли блус на сбогуване?!? Не улучих ли...
Цигулка оплаква вълчи следи... и е заразно...

Прекрачвам изгрева и от зокума цвят ти нося.
На разсъмване самодивите се сбогуват...
но по Млечен път тръгнат ли боси,
заземените ги целуват...


© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??