Oct 4, 2013, 8:11 PM

Строежи 

  Poetry » Other
380 0 1

СТРОЕЖИ

 

Трупат хората грамади

И обграждат се с имот.

Туй за стари и за млади

Стана смисъл на живот.

 

Някой вилата загражда,

Друг си прави парапет,

Трети първия надгражда –

Пълно е с устù навред.

 

Всеки бута, нещо прави

(шило в сито не седи).

Ако има нерви здрави,

Нещо все ще изгради.

* * *

Аз, например, ще захвана

Остъкловка на балкон –

Сред панелната поляна

Да ми бъде всичко в тон.

 

След което с поглед волен

През дебелите стъкла

Ще поглеждам вън доволен.

Но ще бъда ли с крила?...

 

18.10.89

© Динко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Но ще бъда ли с крила?.."
    Копнежа ни за свобода. Харесах скритата философия тук и те поздравявам за добре поднесения стих!
Random works
: ??:??