Sep 26, 2008, 3:21 PM

Студено и мрачно 

  Poetry
779 0 14
Студено е и мрачно. И вали.
Природата за лятото ли плаче?
От нейната ли болка ме боли,
дъждовните сълзи какво ли значат?

Небето пак е тежък похлупак
и в злобен плен държи душите - птици.
Мъглата - силует на тъмен враг -
изпречва се пред зрящите зеници.

Изглежда мръсно сив градът познат.
Дървета отегчено се прозяват,
под стрехите бездомни псета спят,
а локвите  панели отразяват.

По пътя мокри, бързащи коли
разплискват кални пръски - неизбежност...
Студено е и мрачно. И вали...
И в мислите навява  безнадеждност.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??