Jun 5, 2012, 11:23 AM

Студено огнище 

  Poetry » Other
620 0 4

Жаравата, изглежда, е угаснала...

И днес, уви, огнището е пусто!

А огънят? Навярно жив е някъде -

в огнище друго, в пламъчета-чувства...

Днес моето е пълно с обгорели

главнù - в гротескни, мъртвешки колажи -

опушени, изтлели – недотлели,

покрити със студени стари сажди...

Днес мястото на огъня е празно!

А няма по-отчайваща картина

от времето, отминало напразно,

от пустото огнище посред зима,

опушено от минали пожари...

И виещият вятър във комина,

разказващ ни историите стари...

Как огънят веднъж оттук е минал.

 

© Засегабезиме All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??