Mar 26, 2017, 7:07 PM  

Сватба в Арбанаси 

  Poetry
350 3 10

Цветни губери разстила

денем планината

и в море от синя свила

къпе се земята.

 

Вдигат сватба в Арбанаси

търновски боляри.

Там, край дъбовите маси

седнали сватбари.

 

Еква музика и песни

надалеч политат,

с шум из проходите тесни

гълъби излитат.

 

И над крепостните кули

с кръстовете златни

гръмват рогове, даули –

идват гости знатни.

 

С бяла Янтра се усмихва

столицата стара.

– Нека празникът не стихва! –

ехото повтаря.

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??