Oct 3, 2017, 9:50 AM  

Дух, душа и тяло 

  Poetry
885 1 1

Всички раждаме се в земно тяло.
Дом е то на духче  от небето.
От много други то е теб избрало.
Вдишваш го и влиза във сърцето.

 

Ще му дадеш живот, чрез свойте гени.
А то от своя опит ще ти подарява.
Ще трябва твоя дух да те приеме.
Но спойка трябва някой да направи.

 

Разумът и сетивата са великата душа.
Енергиен мост са между двата свята.
През този мост минава тежестта -
опита на тялото и мъдростта на небесата.

 

Душата е живота. Душата е дъхът.
Тялото без нея не живее.
А без душа, ще броди сам духът,
в невъзможност с тялото ти да се слее.

 

Един без друг те нямат път.
Велика троица са - дух, душа и тяло.
Тримата в един живот вървят,
единствено, ако са общо цяло.


Септември 2017           В. Тодорова

© Valya Тodorova All rights reserved.

Просто размисли на трудна тема, провокирани от много въпроси.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • След лек козметичен ремонт се надявам да ви хареса повече!
Random works
: ??:??