Apr 4, 2019, 10:05 PM

Светло изричане 

  Poetry
197 0 0

СВЕТЛО ИЗРИЧАНЕ

 

От образа ти аз създадох святостта,
облякох те в светлината на икона.
Така рисува идолите свои любовта,
с дъх от пламък и пролетни сезони.

 

Търся те... няма те... светещ мираж си.
Очите ми са жадни... но от жаждата
очите и сълзите ми изсъхнаха. Свещ си...
пламтяща безпътно и болка в душата.

 

Обич си... запечатала времето необратимо.
Ако беше до мен, щяхме ли да се обичаме?
Или по-истинско е всичко тайно, незримо...
С любов днес имената си светло изричаме...

 

04 04 2017

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??