Тате, купѝ от магазина
свирка – да шашна мнозина!
За мене – вино и мръвка,
а за тебе, сине – дъвка!
Рано ти е да свириш...
Недей свирка да дириш!
Я си играй в махалата
с на твойта възраст децата!
Чакай мъж да станеш.
Тогава, каквото хванеш –
свирка или мадама,
повярвай ми, лошо няма!
Ако свирка избереш,
пари бол ще събереш.
Ще ги харчиш с охота
от село до Минесота.
Ако избереш момата,
хептен готина е хавата!
Весден ще си, синко, в рая...
Ще ме благославяш, зная!
Сега си гледай игрите,
дъвките и близалките.
Слушай нощем щурците...
Таз свирка е за малките!
© Георги Янков All rights reserved.