5.04.2023 г., 13:24 ч.

Свирка 

  Поезия
125 0 0

Тате, купѝ от магазина

свирка – да шашна мнозина!

За мене – вино и мръвка,

а за тебе, сине – дъвка!

 

Рано ти е да свириш...

Недей свирка да дириш!

Я си играй в махалата

с на твойта възраст децата!

 

Чакай мъж да станеш.

Тогава, каквото хванеш –

свирка или мадама,

повярвай ми, лошо няма!

 

Ако свирка избереш,

пари бол ще събереш.

Ще ги харчиш с охота

от село до Минесота.

 

Ако избереш момата,

хептен готина е хавата!

Весден ще си, синко, в рая...

Ще ме благославяш, зная!

 

Сега си гледай игрите,

дъвките и близалките.

Слушай нощем щурците...

Таз свирка е за малките!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??