Nov 5, 2009, 9:45 PM

Сълзите на есента 

  Poetry » Landscape
1229 0 2

                                                    Сълзите на есента

 

Крехки и нежни на предела на смъртта,

вехнещи и сухи, живели само веднъж,

борейки се с вятъра на есента

и с първия студен септемврийски дъжд.


И ето сега, листата бавно и нежно

се ронят - едно по едно

и в полет единствен пеят

на oтминалото лято песента.


Падат тежко и с мъка заспиват

под капките на есента,

и сякаш забравили нотите, умират

кротко в тишина.


А душата ми, жалнo прeвита,

падна редом с тях

и с багрите на листата повита

се загуби в сълзите на есента.

© Тодор All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??