Nov 8, 2006, 7:39 PM

СЪМ... ЗА ДА БЪДА 

  Poetry
600 0 4
СЪМ... ЗА ДА БЪДА

Вчера бях... огън
магма в опустошаващ вулкан.

А днес -

тлеещ въглен в камината.

Вчера бях… вятър
завихрен, неукротим ураган.
А днес -
полъха на бриз приливен.

Вчера бях… вода
в буйността на дива река.
А днес -
тих кладенец живителен.

Вчера бях… земя
недостижим мираж пустинен.
А днес -
оазис наченат от жадност.

Вчера бях… небе
залез в хоро нестинарско.
А днес -
в Зорница пробудено утро.

Вчера бях...
неразгадани удивителни!
Днес съм...
невъзможни въпросителни!?

Сътворих се...
               в поносимост
                            до непреглъщане!

За да го има… Утре.

© Адриана Зарева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??