Sep 12, 2009, 4:20 PM

Сън 

  Poetry
464 0 3

Самодива & CAMCOH

Когато се затваряха клепачите,
погалени от нежни самодиви,
загледан в бързо-минувачите,
потъвах бавно в сънища красиви.

Заспивай, потопи се във насладата.
Една от нас остава да те пази,
съня ти да изпълва с пламък радостен
и с песни на искрящи водопади.

Сънувах я и пак, и още толкова -
хиляда сънища в една посока.
Единствена любов, любов до болка,
летяхме двама, нейде нависоко...

Внимавай и пази се. Твоите сънища
повеждат те по пътища опасни.
Безплътни сме, изчезваме по съмнало,
не влюбвай се, дори да е прекрасна.

Във утрото се сепнах, но с усмивка -
сънят бе приказно красив, нали...
Небето беше слънчева въздишка,
по облаците стъпвах, без следи.

Усмивката, създала в твоите сънища,
със себе си и тя ще отнесе,
а слънцето залезе ли и стъмни се,
отново до леглото ти ще спре.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??