Сън
Знам аз една страна,
най-приказната на света.
Там стават чудеса,
там искам да те заведа.
Ти само затвори очи -
за малко с мене замълчи...
На разстояние една мечта е, знай,
там царството ми няма край...
Ела, сред най-уханните цветя!
Ела, ако си тъжен - ще те утеша!
Аз чакам, тръпна - протегни ръка
и мигом ще те отнеса.
На разстояние една мечта,
далеч от свят, потънал в суета,
аз кратък сън съм, но за тебе пак копнея.
И всяка нощ пак тихо те очаквам, за да оживея...
© Трънливко Бодливко All rights reserved.