Oct 25, 2012, 3:48 PM

Сън 

  Poetry » Love
787 0 2

Сънувах, че не си до мене

за миг, за час, за ден... и два...

Сънувах, че си с друга вече

и любовта ти отлетя.

 

Избяга като птица малка,

подплашена от бури и от зной,

а бе голяма, страстна, жарка,

но вече няма я... цари покой..

 

Аз плачех и те молех да се върнеш,

но ти не пожела и не дойде.

Мечтаех пак да ме прегърнеш,

за да стопиш леда във моето сърце.

 

Събудих се!... уплашена, унила...

Вятърът пищеше тъжно вън.

Събудих се!... и бях се променила

с надеждата да си остане сън.

© Кристина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Сърдечно Ви благодаря и за коментара,и за пожеланието!...стихчето е написано през далечната 1990 г...първите ми сърдечни трепети.
  • Прекрасно.Нека има тъга само в съня,на яве нека сме щастливи!!!
Random works
: ??:??