Dec 2, 2020, 10:20 PM

Сън 

  Poetry » Other
129 0 0

Сънувам аз - окови счупвам

и в бездни безнадеждно рухвам.

В съня ми няма нищо - пуст е;

измъчва моята душа грамадна,мощна празнота.

 

Изчезва разума в далечината,

пред мен е само празнотата.

Безсмислие преследва моя сън.

Същественото е далечно,

а непонятното е вечно.

 

И изведнъж във тази пустош всемогъща

съзнанието се завръща,

болезнена е таз промяна,

на пустош с материално смяна.

 

Събуждам се, а слънцето изгрява

и мислите ми немощни то сгрява.

Поглеждам през прозореца - нов ден съзрява,

надежди нови той ми дава.

© Stefan All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??