Oct 4, 2023, 8:28 AM

Сън 

  Poetry » Love
355 0 0
Сън

 

На пръсти до леглото пристъпи!

Аз няма да се будя! Обещавам!

Глава на моите гърди склони!

Всяка нощ в съня те пожелавам

 

Липсваш ми! Така ми липсваш ти!

И в нощите когато сам заспивам!

Във сивите ми монотонни дни

когато вместо вино си наливам

 

във чашата горчивата тъга!

Спомените пак се съживяват

погребани до вчера в пепелта

за миналото днес ни обвиняват!

 

Грешили сме! В живота е така!

Прескъпо ще платим за всяка грешка!

Така било, така е и сега!

Да се греши това си е човешко!

 

На пръсти до леглото пристъпи!

Аз няма да се будя, обещавам!

Една целувка ти ми подари,

Не искам сам отново да оставам!!!

 

03.10.2023 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Георги Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??