Nov 20, 2013, 9:36 PM

Сън с пеперудени криле 

  Poetry » Other
938 0 7

 

Пораснаха ми пеперудени крила
и вместо дрехи - цветен дъжд облякох,
в косите панделки си вързах от дъга
и с птиците понесох се нанякъде.
Танцувах с облаците в синьото небе,
на слънцето с лъчите се прегръщах,
препусках върху вятърни коне,
в целувки капчиците дъжд превръщах.
Преследвах залеза, здрависах се с нощта,
с луната пихме чай от звездни чаши,
лежах в леглото
ú от кадифена тишина,
а после из вселената отпраших.
На гоненица със кометите играх,
на криеница с дупките от черно нищо,
с една планетка много се посмях,
че само слънцето било ù
 в мислите.
Разходих се по млечната пътека,
сприятелих се с двама ангели в почивка,
поспрях да си побъбря със Венера
и полетях към къщи със усмивка...


Събудих се... Прекрасен сън...
Почувствах се свободна и щастлива.

Погледнах през прозореца, а вън...
там чифт криле в тревата си почиваха...

© Биляна Битолска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??