В облак от пепел искрица
разгаря се огън в нощта.
В смутеният сън на девица
любов се разлива с негà.
Обвито е младото тяло
с ален воал на страстта.
Тръпне в сърцето отмала,
надхитрила дявол в игра.
Не мисли умът за отплата,
омаян от лудото биле.
Подкупва с греха си вината,
от чаша амброзия пил е.
Сред облаци пепел загасват
пожарите луди в зората.
Лъчите на утро прехласват
искрите, стопени в росата.
3.01.2016г.
Бадемов Цвят
© Mimi Ivanova All rights reserved.