Dec 2, 2009, 12:19 AM

Съперници 

  Poetry » Other
665 0 1

Живели две сестри - съперници,
откак създал се е светът.
Ако се замисля повече,
... може и преди това.

 

И всички вие ги познавате,
аз убедена  съм в това.
Откакто помня се и зная се,
те все ръка са за ръка.

 

Едната я обичат много
и радва ù се целий свят.
А другата я ненавиждат,
но съществува на инат.

 

Едната носела надежда,
с коси от злато тя била.
Другата никой не поглеждал,
с качулката и острата коса.

 

Досещате се вие вече,
за кои сестрички иде реч.
Все пак ще кажа, че това
са ЖИВОТЪТ и СМЪРТТА.

 

Живота кой ли не обича -
и по-добър, и със неволи.
Но когато той приключва,
всеки за смъртта се моли.

 

Омръзнало ù на едната
да бъде все на втори план.
Замислила как със косата
сама да промени съдбата.

 

Посекла своята сестрица
и седнала като царица,
във този свят да управлява,
но... така не става.

 

Къде се чуло и видяло,
нещо, преди да се е роди,
да е умряло?

 

Много скоро тя разбрала.
Грешката напълно осъзнала,
че без своята сестрица,
не може никога да е царица.

© Таня Илиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??