Jul 11, 2007, 12:19 PM

Сърце-птица 

  Poetry
600 0 2

Родена съм от страст,
но възкръснала от пръст
и крещяла с пълен глас,
носила съм своя кръст.


Без посока политнала
на съдбовните крила
и теб безкористно обикнала,
рее се в простора моята душа.


Откъснала съм малко цвете
с крехко тъничко стебло,
в него сякаш виждам тебе,
като през зацапано стъкло.


Посветила съм ти стих,
иначе не би разбрал,
че аз съм твоят порив тих
и че не напразно си живял.


Носила съм ти любов,
без да искам нищо в замяна,
но в клетка, в сребърен обков
сърцето-птица е жива рана.

© Елица Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??