Aug 20, 2014, 9:25 PM

Сърцето ми заплака 

  Poetry
300 0 0

Мария Събева

 

Сърцето ми заплака

 

Сърцето ми заплака за Украйна –

за жертвите, разрухата, кръвта.

За никого обаче не е тайна,

че грешка е на политиците това.

 

Твърдят, че глас народен е глас Божи.

Съдбата си Народът да реши!

Защо не го направиха, о, Боже?

За сметка на народа се греши.

 

Защо примирието нарушиха?

Защо започна гражданска война?

Да спрат сепаратистите решиха,

но страда всъщност цялата страна.

 

Боли ме като гледам инвалиди,

пострадали в проклетата война –

все млади хора, с разцъфтели сили.

Но кой за тях ще понесе вина?

 

На черга, май, Украйна заприлича

и дърпат я най-яросто отвън.

Великите за нея се боричкат,

на шпагите се чува остър звън.

 

И докога това ще продължава?

На политиците, о, Боже, разум дай!

Народът на изстрадала държава

най-сетне мир да види в роден край.  

 

© Мария Събева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??