Nov 14, 2010, 2:29 PM

Съвременно и актуално 

  Poetry » Other
565 0 0

(басня)


Живееха си на тавана Мишокът с мишката Гризана.
И ще ви кажа под секрет, че имаха си рожби пет.
Секрет ли? Че какъв секрет? Че имали си рожби пет?
Разбира се, това е тайна, защото мишките, е знайно,
множат се като семенца. Ала семейство с пет деца,
ще ви го кажа пак секретно, се смята за почти бездетно.
А туй за мишките, без спор, е равносилно на позор.
Но не поради таз причина, че рожби нямаха дузина,
се бяха тъй усамотили приятелите наши мили.
Тревожеха се ден след ден, защото имаха проблем.
Мишокът беше безработен и на тавана стар самотен
потънал беше във печал. Без време беше остарял.
От три години и Гризана без работа и хляб остана.
А пък дечицата растат и вечно искат да ядат.
От тежки грижи и проблеми намразиха се те без време.
С поглед мрачен се следят, обиждат се и си крещят.
Тя "мухльо" взе да го нарича и казва, че не го обича.
А той ù вика "повлекана" и "скандалджийка неразбрана".
- Децата ù са гладни, боси, а тя не искала да проси!
- А ти си некадърник стар, пияница, презрян клошар!
Дори леглото вече не делят. Сърдити са, отделно спят...

Ще спра, че тъжно май ви стана? Каква ли тема да подхвана?
Не гледайте тъй  мрачно, жално! Сега това е актуално.
И ние с вас  сме във капана на таз убийствена промяна.
Промяна? Да! Но към какво? Не чакахме ли по-добро?

 

 


© Генка Богданова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??