Jan 27, 2012, 2:28 PM

Така е, като знаеш чужди езици... 

  Poetry » Humour
793 0 17

(из цикъла "Вицове в рими")

Късна нощ. В семейното легло
лежат си двама. Марчето и Пешо.
Той просто инженер, тя – филолог
в английската гимназия. Не щеш ли

тя чува глас дълбок; „Ю гона дай!”*
и сепната в съня си, се ослушва
притихнала, но само мрак и май
мъжът й сънен мрънка. Тя се сгушва

и тъкмо се унася, чува пак;
„Ю гона дай!”. Събудена и в пот
потънала от ужас в този мрак,
че вече свършва нейния живот

тя сръчква Пешо. „Мили, чу ли глас?
Във стаята ни има призрак май!”
„Какъв ти призрак бе – отвръща – аз
ти викам цяла нощ „юргана дай!”

* you gonna die – ти трябва да умреш!

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??