Aug 17, 2012, 12:10 PM

Tам някъде... 

  Poetry » Phylosophy
369 0 2

 

Гласът ми е  съзвучие  на ветрове,

отекващи в дъха  на времето,

което жадно пие камъка.

От мигащия въглен  вдъхновение

разпалвам на живота пламъка.

Блестят изречените  мисли

със ведрост на роса през лято,

в една хармония ритмична

и плавна като нотa от  легато.

Луната с озарения си рог

ситни везба в  небесния гергеф.

От униформата, изтъркана на  Бог,

тя е откъснатото копче от седеф.

Сега под нея  съм ключа на седмолиние,

отключил тайни за вселенски истини.

Да разгадавам  пътища неминати,

слънца да будя, мракове да чистя.

Открила силата на сътворението

и вкусила захласа на твореца,

посях съдбата си във  времето

и  нося свободата  на щуреца.

 

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Скъпи ми Анжамбман,благодаря ти за милите и насърчаващи думи,които вярвай, ме зареждат емоционално и ми вдъхват повече увереност.Бъди благословен!Диана Загора
  • Достави ми удоволствие! Поздрав, Диана!
Random works
: ??:??