Nov 9, 2017, 11:16 PM

Тапија од животот 

  Poetry » Phylosophy
191 0 0

Не плаши се од крикот

на лошите луѓе

што ќе ги сронат твоите добри дела

и од планини со злато

ќе направат прашина

тепих за своите неважни чекори

еден ден сите карти ќе бидат отворени

сите зборови ќе бидат кажани

ќе се разбереме со скршени погледи

и половични шепоти

еден ден предавниците ќе бидат предадени

и ќе си одиме секој по свој пат

со својата тапија од животот.

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??