Oct 20, 2012, 12:19 AM

Тази нощ 

  Poetry » Love
965 0 3

Бутилка «Шираз», отразяваща сребърен свещник.

Догаряща  свещ,

чаши, пълни с  рубинена страст.

Букет от  умиращи рози…

Последната  среща –

кратък  миг,

просто  миг,

поглед - вик,

две  ръце.

Ти

и  аз.

 

Кратка нощ, напоена с дъха на отлитаща есен.

Тиха  нощ.

Неизказани  думи, не стигнали глас.

Миг от  вечност,

искра от  жарава,

беззвучната  песен

на едно  обедняло небе.

И  мълчим.

Ти

и  аз.

 

Тази нощ е  оазис, а утре - жестока прокоба,

дни - от бури  изпредени, нощи - сковани от мраз.

Тази нощ е  начало

и  край

и е време за  сбогом,

а е  трудно… Не можем, нали?

Нито  ти

Нито  аз.

 

Тази нощ е  последна.

Свещта ù  догаря без милост,

тънка ивичка  дим стеле фина мъгла между нас.

Тази нощ е  икона във черква, във себе си скрила

два  олтара,

два  пътя,

две слепи  следи.

Ти.

И  аз.

© Засегабезиме All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??