May 16, 2015, 11:47 PM

Тази свещ е Негова 

  Poetry » Other
485 0 0

 
"Тази свещ е Негова"
 
 
Разбрах, че молитвата далеч пътува,
понякога се посреща, друг път не се ръкува.
Прозрях, че сълзите на една крачка напред стигат,
но постепенно и в дълбоката локва изстиват.
Съзрях, че очите до хоризонта се препарират,
затворени  по-далеко отиват,  но са там без да допират.
Ала осъзнах, че само огънят от сърце и в пепелта ще  проходи,
и Божията длан пътя му нивга ще затвори, като научила го е да се бори...

16.05.16г
третият

© Третият All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??